...

Nandu Naturel

Når der er eller har været børsteorm i farvandet kan ørrederne ikke stå for denne simple flue.

Nandu Naturel hører til Nandu-fluerne; en unik serie af virkelig spændende kystfluer opfundet af Henrik Leth. Serien dækker over en række meget levende fluer i forskellige varianter, som dækker forskellige årstider og forhold. Fluernes kendetegn er fjerene fra Nandu strudsen. Det er meget bløde og fluffy fjer som er meget levende i vandet.

Fluetype

Børsteorm flue

Ophav

Henrik Leth

Fluebinder

Henrik Leth

Opfundet

I tør tilstand virker Nandu-fluer uldne. I vandet er de fulde af liv, og når de er våde, er de lette at kaste med. Henrik Leth binder Nandufluen i mange forskellige varianter. Den her viste er grundmønsteret, som er en god standardflue i de fleste fiskesituationer. Fluen er ikke en nøjagtig imitation af noget bestemt byttedyr, men ved at variere farve, størrelse og tilsætte for eksempel flash, kan den tilpasses de byttedyr, der måtte findes på fiskepladsen.

Erfaringen viser at fluer med palmer hackle altid har fungeret ved kysten. Måske fordi den i havørred øjne ligner lidt af hvert; under alle omstændigheder noget, der kunne være spiseligt. Og der er vil bl.a. det, der får havørred, torsk og hornfisk til at hugge. Det er dog ikke så tit vi ser fluer lavet med hackler af Nandu fjer som det er tilfældet her. Og det kan undre, for de virker. De bløde Nandu fjer får fluen til at pulsere i vandet på forførisk vis.

Fiskevejledning

De bløde materialer gør fluen særlig velegnet til generel langsom indtagning eller som svæveflue, hvilket kan være nødvendigt i mange situationer. Ellers er det kun fantasier der sætter grænser for hvordan flue fiskes.

Bedste årstid

Fluen fisker godt hele året.

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Nandu Naturel
Krog: AHREX, Tiemco, Partridge eller Owner
Hackle: Nandu
Krop: UV Pearl Icedub
Hale: Marabou

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Hot Red CTL Nandu

Ophav: Henrik Leth

...
Nandu Reje

Ophav: Henrik Leth