...

Hot Red CTL Nandu

Effektiv flue når ørrederne sidst på vinteren og i foråret fouragerer på de rødlige børsteorm

Hot Red CTL Nandu hører til Nandu-fluerne; en unik serie af virkelig spændende kystfluer opfundet af Henrik Leth. Serien dækker over en række meget levende fluer i forskellige varianter, som dækker forskellige årstider og forhold. Fluernes kendetegn er fjerene fra Nandu strudsen. Det er meget bløde og fluffy fjer som er meget levende i vandet.

Fluetype

Børsteorm flue

Ophav

Henrik Leth

Fluebinder

Henrik Leth

Opfundet

2005

Ifølge Henrik Leth er Hot Red CTL Nandu en virkelig effektiv flue når ørrederne sidst på vinteren og i foråret jager de rødlige børsteorm. Fluen er dog ikke nødvendigvis en nøjagtig imitation af noget bestemt byttedyr. Ved at variere farve, størrelse og tilsætte for eksempel flash, kan den tilpasses de byttedyr der måtte findes på fiskepladsen. Den kan også tilpasses efter årstiden; hvilket den hidsige røde hale på fluen her, er et godt eksempel på. De bløde materialer gør fluen særlig velegnet til langsom indtagning, hvilket kan være nødvendigt i det kolde vintervand. Ellers varieres indtagningen afhængigt af, hvilket byttedyr der skal imiteres.

Erfaringen viser at fluer med palmer hackle altid har fungeret ved kysten. Måske fordi den i havørred øjne ligner lidt af hvert; under alle omstændigheder noget, der kunne være spiseligt. Og der er vil bl.a. det, der får havørred, torsk og hornfisk til at hugge. Det er dog ikke så tit vi ser fluer lavet med hackler af Nandu fjer som det er tilfældet her. Og det kan undre, for de virker. De bløde Nandu fjer får fluen til at pulsere i vandet på forførisk vis.

Fiskevejledning

Henrik bruger to forskellige liner: En flydeline til sommerfiskeriet og en sink tip line til resten af året. Fluen bliver monteret med en løkke knude for at opnå maksimal bevægelse i de bløde materialer.

Bedste årstid

Fluen kan bruges hele året, men er bedst når havørrederne sidst på vinteren og i foråret fouragerer på de rødlige børsteorme.

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Hot Red CTL Nandu
Krog: AHREX, Tiemco, Partridge eller Owner
Hackle: Nandu fjer og og Crystal & Tri Lobal fibers
Underkrop/hale: Hot pink marabou
Krop: UV Pearl Icedub

Bindevejledning

Først bindes en pinkrød marabou ind over dubbingkroppen, derefter vikles CTL hacklet og nandufjeren.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Nandu Naturel

Ophav: Henrik Leth

...
Nandu Reje

Ophav: Henrik Leth

...
Real Life Nandu Prawn

Ophav: Frank Oksborg