Polarfiber Baitfish

Småfisk er en vigtig ingridiens i kystens store spisekammer, for de står ofte på menuen for både havørred og hornfisk. Derfor skal der altid være et par småfiske imitationer i flueæsken, og her er Polarfiber Baitfish et godt valg.

Polarfiber Baitfish hører til kategorien Baitfish flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ove Monrad. Fluen er opfundet af Ove Monrad.

Polarfiber Baitfish er en letbundet fluen det udgør en ordentlig muldfuld for sultne havørreder.

Småfisk er en vigtig ingridiens i kystens kæmpestore spisekammer, for de står ofte på menuen for både havørred og hornfisk. Derfor skal der altid være et par småfiske imitationer i flueæsken, og her kommer Polarfiber Baitfish ind i billedet som en letbundet fluen det udgør en ordentlig muldfuld for sultne havørreder.

Man skulle tro at fluer med lange vinger giver mange fejlhug; antagelig fordi fisken piller ved hår og fjer uden at nå frem til den alvorlige del. Men ved kysten, hvor havørreden – i modsætning til åen – altid er sulten, kroges fisken som regel i saksen eller kæbevinklen, og det tyder på, at fisken tager fluen i en vending, altså et regulært ædehug.

Tips til affiskning

Fluen indtages normalt i lange langsomme træk, gerne uden egentlige pauser. Hvis en fisk registreres sættes farten op, hvilket ofte udløser hugget.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Polarfiber Baitfish
Krog:    Tiemco TMC 811S 
Vinge:    Polarfiber i hvid. 
Overvinge (ryg):    Polarfiber i grøn 
Undervinge (bug):    Polarfiber gul eller orange 
Øjne:    3D øjne 
Gæller:    Gæller markeres med rød tusch. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Polarfiber Baitfish
 • Fluekategori: 
  Baitfish flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ove Monrad
 • Opfundet år: 
  2008
 • Udgivet dato: 
  09-11-2014
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår