Det Lille Egern

Det Lille Egern er lavet i 1989, og var det første mønster med twistet fronthackle. Det blev en metode at lave flotte hackler med, så den bindestil har jeg brugt lige siden. Vi havde på et tidspunkt et helt forrygende fiskeri med denne flue, hvor steelheads var på jagt efter fiskeyngel. Det gav mange flotte blanke regnbuer fra 2-4 kg.

Det Lille Egern hører til kategorien PK flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Per Karlsen. Fluen er opfundet af Per Karlsen.

Det Lille Egern er beregnet til steelheads.

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

Det Lille Egern er lavet i 1989, og var det første mønster med twistet fronthackle. Det blev en metode at lave flotte hackler med, så den bindestil har jeg brugt lige siden. Mønsteret er beregnet til steelheads, og vi havde på et tidspunkt et helt forrygende fiskeri ved Halk Hoved, hvor steelheads var på jagt efter fiskeyngel, både hundestejler, kutlinger, og ikke mindst hornfisk yngel. Det gav mange flotte blanke regnbuer fra 2-4 kg, og hvor de kom fra kan der kun gisnes om, men jeg husker at der i foråret 1990 røg små 10 tons regnbuer fra Musholm Havbrug, og de kan godt have nået sønderjylland i juli - og underholdende var det.

Tips til affiskning

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Det Lille Egern
Krog:     
Krop:    Regnbuefarvet Lite Brite 
Ryg:    Matuka - strimmel af hvidtippet egernskind 
Fronthackle:    Twistet mørkerød rævehår 
Bindetråd:    Sort 
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Det Lille Egern
 • Fluekategori: 
  PK flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Per Karlsen
 • Opfundet år: 
  1989
 • Udgivet dato: 
  01-03-2007
 • Bedste årstid: 
  Hele året