Viva

Denne flue tager naturligvis sit idémæssige afsæt i Kobberbassen, og er således blot én af mange varianter over dette super enkle og fine mønster. Navnet er en omskrivning af Vive. En fin plads på i Mariager fjords nord-side, hvor fluen havde en succesfuld debut

Viva hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jan Fensten. Fluen er opfundet af Jan Fensten.

Tangloppe imitationer bør findes i enhver kystflueæske. Viva er et godt bud…

Navnet er en omskrivning af Vive. En fin plads på i Mariager fjords nord-side, hvor fluen havde en succesfuld debut. I foråret 2011 kom denne skamløst fine dubbing blend ud på markedet. Glæden var stor da jeg igennem en periode havde forsøgt at mixe en sort/brun/grønlig dubbing blend. Tanglopperne i de vande jeg frekventere er væsentlig mørkere end det originale kobberbasse mønster. Jeg binder fluen med både; et fluo orange hoved og et mere afdæmpet hoved i burnt orange, valget træffes ofte på stedet på baggrund af vandets klarhed. Begge har fanget havørreder.

Denne flue tager naturligvis sit idémæssige afsæt i Kobberbassen, og er således blot én af mange varianter over Frank Jensen´s super enkle og fine mønster.

Tanglopper er talrige og findes ved kysten året rundt, og de spiller en vigtig rolle på havørredens spiseseddel. Godt nok hører de til i småtings afdelingen, og en tangloppe fylder ikke meget i en havørred mave. Men her er det ikke størrelsen, men mængden, det kommer an på.

Tips til affiskning

Fisker bedst over tangbælter og ålegræs hvor forbilledet opholder sig i store mængder. Viva bør fiskes varieret, f.eks. i  5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ. Eller i lange træk med indlagte pauser, hvor fluen får lov til at synke.

Bedste årstid: Sommer-efterår-vinter

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Viva
Krog:    Owner Iseama str. 4 
Bindetråd:    UTC 140 fluo orange eller burnt orange såfremt der ønskes en mere afdæmpet flue. 
Belastning:    Tungsten som ligges på oversiden af krogen. 
Krop:    Dubbing af Angel Dub i farven rusty olive dark. 
:     
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Viva
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Jan Fensten
 • Opfundet år: 
  2014
 • Udgivet dato: 
  15-02-2014
 • Bedste årstid: 
  Sommer-efterår-vinter