Nordkyst Zonker

Fin fiskeimitation af den lidt større slags, meget levende i vandet og tilmed er det et ukompliceret mønster der er dejlig hurtig at binde. Nordkyst Zonker rummer mange af de kvaliteter man kan forvente af en effektiv kystflue.

Nordkyst Zonker hører til kategorien Zonker flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Henrik Bentzen. Fluen er opfundet af Jan Veiby.

Nordkyst Zonker en robust og troværdig fiskeimitation, der arbejder godt i vandet.

Fin fiskeimitation af den lidt større slags, meget levende i vandet og tilmed er det et ukompliceret mønster der er dejlig hurtig at binde. Nordkyst Zonker rummer mange af de kvaliteter man kan forvente af en effektiv kystflue; den er en robust og troværdig fiskeimitation, der arbejder godt i vandet.

Nordkyst Zonker er som tidligere nævnt, en meget livagtig flue der arbejder rigtig godt i vandet. De bløde hår i vingen pulserer forførende i vandet ved de mindste nøk med stange og line.

Tips til affiskning

Fluen er lige levende hvadenten den fiskes hurtigt eller langsomt og glidende. Bedst er det nok at den fiskes i lange kontante og hårde ryk, som får vingen til at pulsere i vandet. Fluen kan anvendes på alle årstider, ligesom den kan anvendes både dag og nat.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Nordkyst Zonker
Krog:    Langskaftet streamer krog. 
Krop:    Underkrop af hvidt uldgarn. Derover pearl flashabou rør 
Hale:    Den overskyende del af Flashabou røret fra kroppen, splittes op og klippes af, så strimlerne når til krogbøjningen. 
Vinge:    Sort kaninskind i strimmel. Sørg for at det udstikkende halestykke af strimlen, aldrig bliver så lang at den kan nå ned og blive fanget af krogspidsen. 
Hoved:    Rød Bindetråd 
:     
:     
:     

Bindevejledning

Der er risiko for at zonker strimlen udvider sig og bliver slap når den bliver våd. Dette kan undgås ved at fugte skindstrimlen, inden den bindes ind.

Flueinformation

Fakta om Nordkyst Zonker
 • Fluekategori: 
  Zonker flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Jan Veiby
 • Opfundet år: 
  ????
 • Udgivet dato: 
  01-09-2007
 • Bedste årstid: 
  Hele året