Vingummikutling

Denne utrolig flotte og naturtro kutlinge imitation, er en af de første fluer der er udgivet på disse sider, så fluen har efterhånden nogle år på vingen - men jeg synes stadig at det er en af de fedeste. En stor tak til Bjørn Sørensen fordi har har foræret mig denne fede flue.

Vingummikutling hører til kategorien Kutling flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Bjørn Sørensen. Fluen er opfundet af Bjørn Sørensen.

Denne utrolig flotte og naturtro kutlinge imitation, er en af de første fluer der er udgivet på disse sider, så fluen har efterhånden nogle år på vingen - men jeg synes stadig at det er en af de fedeste. En stor tak til Bjørn Sørensen fordi har har foræret mig denne fede flue. Fluen har allerede fanget pænt, så Bjørn vil godt stå indefor at fluen kan fange fisk.

Vingummikutling er bundet som punkflue, med 3 bundter hår oven på kroppen. Man får således en tæt og sammenhængende vinge som ikke kan sno sig om krog-bøjningen. Krop og hoved er af softglue, et spændende alternativ til den stenhårde epoxy. Softglue giver en blød, gummiagtig og langt mere naturlig overflade. Desværre har Softglue den ulempe at det bliver en anelse uklart efter nogle gange i vand. Denne proces kan dog minimeres ved coatning med flere lag Softglue finisher.

Softglue er vist nok udgået af produktionen og kan ikke skaffes mere, så man må forsøge sig med andre lim produkter som erstatning.

Tips til affiskning

Generelt må Indtagningen gerne tilføjes lidt fynd og måske tillige lidt klem, for det giver fluen en jiggende gang, som meget godt efterligner den måde f.eks. Kutlinger piler omkring over bunden på, når de er på jagt.

Bedste årstid: Forår-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Vingummikutling
Krog:    Climax str. 8 natural bend. 
Hale:    US Opossum, hvid med sorte spidser 
Krop:    Først Tan Craftsfur dubbet. Herefter pearl green flashdubbing, dubbet som det tredje kropssegment. 
Vinge:    US Opossum, hvid med sorte spidser. Bundet som punkvinge i tre bundter. 
Hoved:    Tan craftsfur dubbet. 
Øjne:    Stick on eyes 
:     
:     

Bindevejledning

Kroppen og hovedet dækkes med AWA Softglue. Ved at bruge flere lag af Softglue kan der evt. drysse et lag sølvglimmer på bugen af fluen og øjnene forsegles af det sidste lag af softglue.

Flueinformation

Fakta om Vingummikutling
 • Fluekategori: 
  Kutling flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Bjørn Sørensen
 • Opfundet år: 
  2003
 • Udgivet dato: 
  01-10-2004
 • Bedste årstid: 
  Forår-efterår