Guldkutlingen

Guldkutlingen er opfundet af Jan Thomassen, og jeg må indrømme at den er sgu meget godt hittet på. Havørrederne synes tilsyneladende også godt om fluen. I skrivende stund har den været med på 5 ture, og taget fisk på dem alle, med ikke mindre end 20 havørreder på land.

Guldkutlingen hører til kategorien Kutling flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jan Thomassen. Fluen er opfundet af Jan Thomassen.

Guldkutlingen er selvfølgelig en kutlinge imitation, men også en allround flue der svømmer rundt og ligner lidt af hvert.

Banalt set er fluer bundet af hår, uld, fjer, flash osv. – reelt er de dog bundet af noget langt vigtigere, nemlig drømme, forhåbninger og ikke mindst - glæden ved at eksperimentere og få nye ideer ved fluestikket. Som for eksempel da Jan, forud for en tur til Vejle Fjord, sad og forestillede sig en lille saftig fjordflue, som kunne efterligne de små vimsende kutlinge der til tider findes i hobetal i fjorderne. Resultatet blev Guldkutlingen som vises her. Fluen har allerede har vist sig at være en yderst effektiv, da den kan fange fisk på mere end jomfrurejsen - nemlig jævnligt. Jan har haft 20 fisk på land, fordelt over 5 dage. De fleste var godt nok under målet, men også større fisk har taget fluen, så man må sige at den har bestået sin eksamen.

Selvom Guldkutlingen selvfølgelig ligner det den skal - nemlig en lille kutling, så er den samtidig en allround flue der svømmer rundt og ligner lidt af hvert. Med lidt god vilje kan gå for at være alt fra en reje til en hel masse af de småfisk som havørreden jager. Under alle omstændigheder ligner den noget der kunne være spiseligt, og det er vel bl.a. det, der får havørreden til at hugge.

Tips til affiskning

Kutlingerne bevæger sig ofte sætvis i små ryk. Derfor fiskes den mest effektivt i små kontante ryk med korte pauser, hvor kuglekædeøjnene får lov at tynge fluen en anelse ned i vandsøjlen. Fluen fisker fint året rundt, men er i særdeleshed farlig om foråret og om sommeren.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Guldkutlingen
Krog:    Owner Kappa SW-1 / #6 
Bindetråd:    UNI 6/0 (tan) 
Hale:    Coc de Leon (pardo) 
But:    Flatbraid (gold) 
Krop:    Ice dubbing (uv tan) 
Kropshackle:    Coc de Leon (pardo) 
Hoved:    Kuglekædeøjne (gold) 
:     

Bindevejledning

Når man binder fluen, er fidusen at skabe den korrekte kølleformede kutlinge silhuet i samspillet mellem materialerne.

Flueinformation

Fakta om Guldkutlingen
 • Fluekategori: 
  Kutling flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Jan Thomassen
 • Opfundet år: 
  2015
 • Udgivet dato: 
  29-08-2015
 • Bedste årstid: 
  Hele året