Green Killer Fyggi

Jeg syntes der manglede noget grønt i flueæsken, og efter flere eksperimenter endte jeg op med denne simple palmerhackle flue - en fluetype der som bekendt altid har fungeret ved kysten. Takket være gummibenene, er det samtidig en levende flue der logrer og flagrer forførerisk.

Green Killer Fyggi hører til kategorien Provokation flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Forleden slog det mig, at der manglede noget i flueæsken; ingen af fluerne var grønne! Nok var der et par oliven farvede, men der manglede et mere markant indslag af grønt. Efter en del eksperimenter ved fluestikket, endte jeg op med en temmelig simpel hackle flue med gummiben. Fluer med palmer hackle har altid fungeret ved kysten; måske fordi den i havørred øjne ligner lidt af hvert – under alle omstændigheder noget, der kunne være spiseligt. Takket være gummibenene, er det samtidig en levende flue der kan logre og flagre forførerisk. I hvert fald med fluebinderøjne, som jo er det eneste vi kan måle fluerne med.

Når fluen hedder Green Killer Fyggi, skyldes det at den naturligvis vedkender sig slægtskabet med to i forvejen kendte kystfluer, dels at det ikke skal være unødigt svært at finde rundt i myriaderne af fluemønstre. Alt for mange fluemønstre, der blot er varianter over i forvejen gode fluer, forsynes med helt nye navne.

Det eneste der generer mig er egentlig, at jeg er i vilrede med hvad havørreden tror fluen forestiller - hvis den ellers tror noget. På den ene side kan Green Killer Fyggi imitere alt mulig krible-krable-kravl der findes i det kystnære spisekammer. Godt nok er disse fødedyr ikke chartreuse farvede, men det generer normalt ikke havørreden at vores fluer er fejlfarvede. Eller også virker den bare som ren og skær provokationsflue, på samme måde som hidsigt pink farvede fluer gør det. I det her tilfælde hælder jeg mest til provokations teorien, for hvem siger at disse fluer absolut skal være pink farvede.

Tips til affiskning

Det er oplagt at Green Killer Fyggi fluen fiskes med små hurtige indtræk, således at benene rigtig kommer på arbejde i vandet.

Bedste årstid: Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Green Killer Fyggi
Krog:    Partridge CS54 str. 6-8 
Hale:    Silicone Micro Mini Legs Barred Black on Chartreus - UV/FL. 
Krop:    Holografisk tinsel, som dækkes med UV lim. 
Hackle:    Grøn eller chartreuse hacklefjer. For at sikre at hacklet ikke skrider på den glatte tinsel, lakeres kroppen med UV limen, og hacklet tørnes op over kroppen i den stadig våde lak. 
Rib:    0,20 monofil 
Følehorn:    Silicone Micro Mini Legs Barred Black on Chartreus - UV/FL. 
:     
:     

Bindevejledning

I stedet for traditionelle gummiben, er der her brugt Silicone Micro Mini Legs, som er fremstillet af 100% silicone. De er stærke, meget levende i vandet og bedre til at bevare farve og facon. Pas dog på med at anvende alt for tynd en bindetråd, så benene ikke skæres over. Start med en let belastning på tråden, og stram til efterfølgende.

Flueinformation

Fakta om Green Killer Fyggi
 • Fluekategori: 
  Provokation flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  December 2014
 • Udgivet dato: 
  30-12-2014
 • Bedste årstid: 
  Vinter-forår

Lignende fluer