Regnbuebassen

Det er lidt svært at skjule sin begejstring for denne lille undseelige tangloppe flue, ikke mindst fordi den er en vellykket krydsning mellem to af de aller bedste kystfluer overhovedet, nemlig Brenda og Kobberbassen.

Regnbuebassen hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Michell Mike Larsen. Fluen er opfundet af Michell Mike Larsen.

Lær det nu - enkelt og småt er godt til kysten.

Det er lidt svært at skjule sin begejstring for denne flue, ikke mindst fordi den - i hvert fald med vanlig fluefisker fantasi - er en vellykket krydsning mellem to af de aller bedste kystfluer overhovedet, nemlig Brenda og Kobberbassen. Læg dertil den frække detalje med den hidsigt røde afslutning af kroppen, op mod messing hovedet.

Regnbuebassen virker umiddelbart oplagt som tangloppe imitation, men den kan nu også svømme rundt og ligne en del andre krible krable fødeemner som f.eks. rejer og tanglus – og på en lidt større krog er den perfekt som efterligning af kutling eller fiskeyngel.

Jeg var ellers meget længe om at slippe en gal ide om, at fluerne ved kysten skulle være indviklede og store. Men nu har jeg lært det - enkelt og småt er godt. Og derfor er Regnbuebassen et rigtig godt bud på en lille og simpel flue beregnet til svære havørreder året rundt. På trods af dens beskedne størrelse er fluen alligevel både levende og iøjnefaldende i vandet, så den burde kunne overliste de mest træge efterårsørreder. Klik på billedet og se Michell Mike Larsens fede Regnbuebasse nærmere efter i bindingen :-)

Tips til affiskning

Som tangloppe imitation fisker Regnbuebassen bedst over tangbælter og ålegræs hvor den tages ind i 5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Regnbuebassen
Krog:    Gamakatsu f 22. 
Krop:    Salmo Supreme Dub i farven rainbow. (også kendt som Brenda dubbing) 
Bindetråd:    UTC fire orange 
Hoved:    Cyclops 4 mm i farven kobber. 
:     
:     
:     
:     

Bindevejledning

Fluen er dejlig hurtig at binde, for udover messinghovedet består den kun af en klat dubbing. Sørg for at kroppen taperes så den er tykkest på den forreste del. Når fluen er færdig kan den med fordel strigles grundigt igennem med et stykke velcro.

Flueinformation

Fakta om Regnbuebassen
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Michell Mike Larsen
 • Opfundet år: 
  2014
 • Udgivet dato: 
  15-06-2014
 • Bedste årstid: 
  Hele året