Fyggi Night

Hvis man gider fiske i døgnets mørke timer stiger chancen ofte for fisk. Det er dog et fiskeri som kræver specialværktøj; nemlig fluer der er optimeret til formålet - og det er her Fyggi Night kommer ind i billedet.

Fyggi Night hører til kategorien Skum flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Michell Mike Larsen. Fluen er opfundet af Claus Eriksen.

Fyggi Night er specialvækttøj til fiskeri i døgnets mørke timer.

Om sommeren, når solen står højt på himlen og badegæsterne indtager kysterne, kan det være svært at komme på talefinne med havørrederne. Men hvis man gider fiske i døgnets mørke timer er det noget helt andet. Det er dog et fiskeri som kræver specialværktøj; nemlig fluer der er optimeret til formålet - og det er her Fyggi Night kommer ind i billedet.

Fyggi Night er, som navnet antyder, en Fyggi variant beregnet til natfiskeri. Man tager en almindelig Fyggi, spænder en svømmevest om livet på fluen, og vupti - man har en eminent natteflue der plasker rundt i overfladen og laver en masse ballade. Fluen har, som de fleste andre nattefluer også har det, sin helt egen anatomi. Den en helt sort, har en fyldig og markant profil, og så er den lavet af materialer der får den til at gå meget højt i vandet. Alt sammen egenskaber som får den til at fremstå som en tydelig siluet mod nattehimlen, og samtidig udsender trykbølger som gør det lettere for fiskene at lokalisere fluerne.

Det er ganske vist mørkt om natten, men i sommermånederne er himlen altid så lys, at fiskene kan se deres bytte i silhuet mod den. Det betyder, at man skal fiske højt med sine fluer i nattetimerne. Fluer, der går lige under overfladen, vil have de bedste chancer for at blive set af jagende havørreder.

Tips til affiskning

Fyggi Night skal fiskes højt i vandet, så den skøjter rundt i overfladen, eller lige umiddelbart under. Derved ses fluen som en kraftig silhuet mod nattehimlen, og samtidig udsender den en masse trykbølger ud i vandet og gør opmærksom på sin tilstedeværelse.

Bedste årstid: Sommer

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Fyggi Night
Krog:    Tiemco 777SP 
Hale (antenner):    Barred Round Rubberlegs i farven orange/sort 
Krop:    Midnight Black dubbing 
Rygskjold:    Sort Fly Foam 
Antenner:    Barred Round Rubberlegs i farven sort 
:     
:     
:     

Bindevejledning

Fyggi Night er rimelig enkel og hurtig at lave.

 1. Man binder en helt almindelig Sort Fyggi (en flue de fleste nok kender).
 2. Dernæst et stykke sort skum plade, klipper det til i størrelse og facon, så det bliver lidt større end  fluen.
 3. Smør eventuelt softhead lim på undersiden af skummet, men vent lidt med at trykke sammen - softhead limer bedst når det har tørret lidt.
 4. Til slut bindes skum pladen ned over ryggen med nogle få tørn bindetråd bagerst og ved krogøjet.

Flueinformation

Fakta om Fyggi Night
 • Fluekategori: 
  Skum flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Claus Eriksen
 • Opfundet år: 
  2014
 • Udgivet dato: 
  01-09-2014
 • Bedste årstid: 
  Sommer