Tangloppe

John Mortensen har lavet denne meget flotte tangloppe imitation, som bør overvejes hvis du mangler tanglopper i flueæsken. Fluen er dejlig nem at binde, og man bør vel lave den i flere størrelser og farvevarianter.

Tangloppe hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af John Mortensen. Fluen er opfundet af John Mortensen.

God flue når havørrederne smovser i tanglopper.

Tanglopper stortrives ved kysten året rundt, og spiller en vigtig rolle på havørredens spiseseddel. Som fødeemne hører de bestemt til i småtings afdelingen, og en tangloppe fylder ikke meget i en havørred mave. Men her er det ikke størrelsen, men mængden, det kommer an på.

John Mortensen har lavet denne flotte tangloppe imitation, som bør overvejes hvis du mangler tanglopper i flueæsken. Fluen er dejlig nem at binde, og man bør vel lave den i flere størrelser og farvevarianter.

Tips til affiskning

Fisker bedst over tangbælter og ålegræs hvor forbilledet opholder sig i store mængder. Tangloppe bør fiskes varieret. F.eks. Tages den ind i 5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ. Eller i lange træk med indlagte pauser, hvor fluen får lov til at synke.

Bedste årstid: Sommer-efterår-vinter

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Tangloppe
Krog:    Nogales Suwacky, str. 3 
Hale:    Dækhår sæl 
Krop:    Sæluld og dækhår i dubbingløkke. Ryggen dækkes med UV lim. 
:     
:     
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Tangloppe
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  John Mortensen
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  05-10-2013
 • Bedste årstid: 
  Sommer-efterår-vinter