Skumbillen

Skumbillen er en kysttørflue, der til tider fisker skræmmende effektivt, og allerede har fanget utallige havørreder, både i åen og ved kysten. Fluen fisker højt i vandet, og fremstår med en markant silhuet der efterlader en kraftig kølvandseffekt.

Skumbillen hører til kategorien Skum flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ikke oplyst.

Skumbillen er en kysttørflue, der til tider fisker skræmmende effektivt, og allerede har fanget utallige havørreder, både i åen og ved kysten. Fluen fisker højt i vandet, og fremstår med en markant silhuet der efterlader en kraftig kølvandseffekt, alt sammen virkemidler der skaber ballade i overfladen og hjælper med til at henlede ørredens opmærksomhed på fluen.

Skumbillen er meget brugbar i mange forskellige situationer, både i åen og ved kysten. Fluen er selvfølgelig oplagt til natfiskeri ved kysten, hvor den fiskes i overfladen og trækker striber i overfladen, men den kan også bruges om dagen, hvor den kan være det eneste der virker på blanke dage når der er vindstille og vandoverfladen ligger helt blank. Fluen er rimelig simpel at binde, og man kan hurtigt lave en håndfuld i flere forskellige farvekombinationer.

På kysten gælder det om at finde fiskene, før skumbillen ryger på. Den bliver hurtigt lidt kedelig til det opsøgende arbejde, da fiskeriet med Skumbillen er temmelig langsommeligt. Find fiskene først! Når fiskene er fundet på kysten, så kaster jeg bare Skumbillen ud over dem, og lader den ligge. Hvis der ikke sker noget indenfor et halvt minut, trækker jeg den ultra langsomt hjem, således at den laver et markant V i overfladen, derved bliver mere synliggjort. Jeg har tit haft aggressive overfladehug, når fluen langsomt trækkes hjem.  Andre gange opstår der bare uro omkring fluen, når den trækkes hjem, så skal man bare lade den ligge, hvorefter havørreden stiger til overfladen  og napper fluen i sig.

Tips til affiskning

Fluen er mest effektiv når først fiskene er fundet på kysten. Så kastes Skumbillen ud over dem, og man lader den ligge. Hvis der ikke sker noget indenfor et halvt minut, trækkes den ultra langsomt hjem, så den laver en markant V-formet kølvandseffekt i overfladen, og derved bliver meget synlig for havørreden. Denne metode kan give nogle aggressive overfladehug.

Bedste årstid: Sommer

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Skumbillen
Krog:    A.Jensen Danish Seatrout, str. 8 
Ben:    Elestik tråd 
Krop:    Mosgummiplade (panduro) 
:     
:     
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Skumbillen
 • Fluekategori: 
  Skum flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ikke oplyst
 • Opfundet år: 
  20??
 • Udgivet dato: 
  24-09-2013
 • Bedste årstid: 
  Sommer

Lignende fluer