Matuka Favorit

En af landets bedste og mest innovative fluebindere står bag denne flue - nemlig Kern Lund (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Matuka Favorit er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Matuka Favorit hører til kategorien Baitfish flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Kern Lund. Fluen er opfundet af Kern Lund.

Kern Lunds elegante Matuka Favorit bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

En af landets bedste og mest innovative fluebindere står bag denne flue - nemlig Kern Lund fra Hundested (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Matuka Favorit er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Kern mener at matukafluer er oversete til kystfluefiskeri. Med denne fluetype udnytter man nemlig på fornem vis fjerens form til at skabe en fiskeimitaion. Samtidig pulserer de godt og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed. Derfor har Matuka Favorit en fast plads i Kern's flueæske. Iøvrigt ved siden af en version med mudlerhoved. Han bruger den i dagstimerne, hvorimod versionen med mudler hoved ofte anvendes i timerne hen mod solnedgang.

Jeg tror mange er enig i, at når det kommer til lethed, transparens og profil, så er der ikke meget, der slår denne Matuka Favorit. En fantastisk flue i det tidlige forår…

Tips til affiskning

Kern bruger Matuka Favorit i dagstimerne, hvorimod versionen med mudler hoved ofte anvendes i timerne hen mod solnedgang.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Matuka Favorit
Krog:    Frit, men 2x lang 
Krop:    Holografisk tinsel, gennemsigtig. Forreste del orange dubbing. 
Rib:    Uni Mono clear 
Vinge:    Lys hanehackle med sort bund. 
Hackle:    Fibre fra lys hanehackle med sort bund 
Hoved:    Sort bindetråd 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Matuka Favorit
 • Fluekategori: 
  Baitfish flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Kern Lund
 • Opfundet år: 
  Cirka 2005
 • Udgivet dato: 
  01-04-2007
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår

Lignende fluer